Vi som vill ha ett eget hem.

Klicka på bilden för att få den större.  

Vi har flera katter som ännu inte kommit in på bild.

Är ni intresserad av en katt så läs igenom fliken att adoptera och sedan kontaktar ni oss. 

Klicka på första bilden så startas bildspel automatiskt.

 I

 

 


Iron 1.jpg

Iron          Bokad

Kön: Hane

Ålder: Vuxen

Den här gosiga pojken heter Iron. Han kom till oss i ett ganska dåligt skick. Han har troligen gått ute länge utan mänsklig kontakt för han var verkligen sååå rädd. Men efter några dagar med ett försiktigt närmande så byttes rädslan till tillgivenhet och det visade sig att Iron är en riktig pussgurka. Han älskar att gosa och nospussas.

Finns på katthemmet

Gunvor.jpg

Gunvor

Kön: Hona

Ålder: Född i oktober 2017

Vår svarta skönhet med sina vita små strån på bröstet och magen. Hon gillar allt ätbart - förutom kattgodis. Men det bästa är matte/husse. Ligga i knät. Sitta på axeln eller allmänt vara med, är det Gunvor spenderar sina dagar med. Oerhört nyfiken och skall veta vad som finns i varje skåp. Gunvor ser fram emot en kompis att leka med och kanske så småningom utomhusvistelse. Hon är van vid andra katter samt små barn.

Finns i jourhem

Lollo 1.jpg

Lollo

Kön: Hona

Ålder: Född 2010

Lollo är en riktigt go kattdam. Hon är verkligen en dam, värdig och bestämd. Hon gillar att vara nära men på sina villkor. Ligger gärna i knäet men tycker väl att det är sådär att bli lyft och buren. Hon är otroligt kommunikativ, hon visar vad hon vill. Hon pratar inte särskilt mycket och när hon spinner så gör hon det lågt men innerligt. Lollo tycker verkligen inte om andra katter. Hon är stark i psyket och jagar bort alla konkurrenter. Hundar är väl heller ingen lyckosam kombo. Hon kan mycket väl vara en innekatt men har i hela sitt liv haft möjlighet till utevistelse. Nu när det är kallt ute så är hon måttligt intresserad av att gå ut.

 

Tussan.jpg

Tussan

Kön: Hona

Ålder: Född i juni 2017

Tussan är en liten lekfull och nyfiken tös som behöver ett stabilt och kärleksfullt hem. Då hon fortfarande är lite försiktig och reserverad mot människor hon inte känner. Hon har gjort stora framsteg och när hon väl har funnit förtroendet så kommer ni få en jättemysig liten katt. En snäll kattkompis som vill leka står på önskelistan. 

Finns i jourhem

 

Gizmo.jpg

Gizmo

Kön: Hane  

Ålder: Född i maj 2017

Det här är Gizmo. Han är en pratglad kille som älskar att umgås. På morgonen när vi vaknat är han snabb med att springa mot oss och säga godmorgon. Han är så rolig på det viset, det låter som att vi har samtal och ibland diskussioner med varandra, då han svarar när man pratar till honom. Han vill ha mycket uppmärksamhet och älskar att leka. Bollar med bjällror är favoriter. Gizmo har en förtjusning i vatten, och är inte rädd för att bli blöt. Om vi ställer vattenskålen på ett ställe så hittar vi den på ett annat efter en liten stund, och så ser vi en mycket glad och nöjd katt med blöta tassar och droppar i ansiktet. När vi borstar tänderna vill han gärna vara med och sitta på handfatet och dricka och leka med vattnet som rinner ur kranen. Han tycker det är superroligt när duschen är på och har inga som helst problem med att bli blöt. Han är nyfiken, social och väldigt, väldigt kramig! Långa, varma, go'a kramar och blöta pussar får vi ofta. Gizmo är den mest sociala och sällskapliga katt jag känt.

Han behöver vara ensamkatt och ha tillgång till utevistelse.

Finns i jourhem

Henna.jpg

Henna

Kön: Hona

Ålder: Vuxen

Låt oss presentera denna underbart söta kattflickan Henna. Hon är så otroligt snäll och go. En mycket välbalanserad katt som bara älskar att bli gosad med. Vi tror att hon kan vara innekatt men finns det möjlighet till utevistelse så skulle hon nog uppskatta det.

Finns på katthemmet

 

Daisy.jpg

Daisy

Kön: Hona

Ålder: Vuxen

Presenterar här fina fina Daisy. Hon är en helt underbar kattdam, beskaffad med så många fina egenskaper. Vi tror att prinsessan Daisy skulle vilja ha ett hem som ger henne möjlighet till utevistelse.

Finns på katthemmet

 

Fluffy.jpg

Fluffy

Kön: Hane

Ålder: Född i maj 2017

Hejsan! Fluffy heter jag, kanske för att jag var så fluffig när jag var liten.

Jag och mina syskon föddes i en vedbod nånstans men flyttade så småningom till Gällared. Lite jobbigt i början, men sen... Oj, vad vi haft kul! Jag är väldig pigg och nyfiken av mig! Men gillar också att ta det lugnt framför kaminen. Det finns en tvåbent tant här som kliar mig på magen och kammar min fina päls. Då myser jag! Det finns en till tant här som har fyra ben som jag och som viftar mycket med sin svans. Henne gillar jag oxå! Intressanta och fina tycker jag också är, de små flaxande varelserna utanför fönstret. En gång öppnades nåt som den tvåbenta kallar för dörr. Då ville jag ut men fick inte. Det luktade så gott! Det påminde mig om när vi var ute i skogen med mamma. Nu ska jag visst flytta. Får jag kärlek, mat och en liten kompis att leka med - då blir det nog bra. Vi ses!

Finns i jourhem

 

Pepsi 1.jpg

Pepsi

Kön: Hane

Ålder: Född 2016

Pepsi är en rar, blyg viol som haft en tuff start i livet. Han gick en tid på stan och letade mat bland sopor innan hjälpen kom. Pepsi är en snäll, timid katt men lite försiktig. Han skulle säkert fungera bra med en snäll kattkompis. Pepsi skulle må bra av att komma till ett äldre par eller en familj med äldre barn och att möjlighet till utevistelse finns. Han förtjänar det bästa!

Finns i jourhem

Mija.jpg

Mija

Kön: Hona

Ålder: Vuxen

Hej här har ni mig, Mija, en väldigt kelsjuk och tillgiven men också lite försiktig dam, plötsliga rörelser kan ju vara lite läskiga. Jag är ganska ointresserad att gå ut men sitter gärna i fönstret och spanar på det som händer utanför. Lådan sköter jag perfekt, säger jourhemmet där jag just nu bor. 

Veterinären som undersökte mig sa att jag var en vacker sköldpadda. Va, tänkte jag först. Ser hen inte skillnad på sköldpadda o katt?? Sen berättade de att min färg på pälsen kallas just för sköldpadda. Tokigt!!

Klar att flytta v5

Finns i jourhem

Meja.jpg

Meja         Bokad

Kön: Hona

Ålder: Född i maj 2017

Underbara Meja med den pigga och glada uppsynen. Älskar gosande händer, god mat och naturligtvis spring och bus med kompisarna. Lite blyg mot dem hon inte känner. Flyttar gärna med någon av sina systrar eller att det finns en trygg kompis i det nya hemmet. Har än så länge inte visat intresse för utevistelse men behöver yta att röra sig på. 

Syster till Milla och My. 

Finns på katthemmet

 

Milla.jpg

Milla

Kön: Hona

Ålder: Född i maj 2017

Milla är en pigg, glad och nyfiken tjej som är lite försiktig mot dem hon inte känner. 

Älskar att springa och busa med sina syskon och andra kattkompisar. Kommer gärna när det vankas god mat. Vill gärna flytta med någon av sina systrar alternativt att det finns en snäll kompis i det nya hemmet. Har än så länge inte visat intresse för utevistelse men behöver yta att röra sig på. 

Milla är syster till Meja och My.

Finns på katthemmet

 

My.jpg

My

Kön: Hona

Ålder: Född i maj 2017

My är en blyg och försiktig tjej vars tillit och förtroende växer i takt med att hon lär känna sin nya husse/matte. Även om hon kan visa en avig inställning till sin omvärld så är hon innerst inne en riktig mjukis som bara längtar efter att få uppmärksamhet och kärlek. My gillar inte att bli upplyft men väl i den trygga famnen slappnar hon så småningom av, blundar och njuter av att bli gosad med. Söker du efter en katt vars förtroende du måste vinna? En katt som kommer återgälda den tid och kärlek du lägger ner på henne tusen gånger om när hon vågar krypa ur sitt i början blyga skal? Då är My en katt för dig. 

My söker ett föralltidhem som ger henne tid att blomma ut i sin egen takt. Gärna där det finns en snäll social katt som kan agera gott föredöme för henne. Har inte visat intresse för att gå ut.

My är syster till Meja och Milla.

Finns på katthemmet

 

Selma.jpg

Selma

Kön: Hona

Ålder: Vuxen

Selma är lite försiktig men väldigt hängiven när det kommer till kritan. Älskar att bli klappad i ansiktet. Hon är en riktigt go kisse.

Finns på katthemmet

 

Bosse 2.JPG

Bosse

Kön: Hane

Ålder: Född 2009

Bosse, svart långhår, är en gosig och matglad kille som gärna vill vara utekatt och bo tillsammans med sin bror Boris. Han är en lugn, trygg och mycket tålmodig katt. Fungerar med barn.

Han tycker om att bli upplyft och klappad och spinner när man borstar honom. Eftersom han är långhår så håller en borstning om dagen borta tovorna. Har bott med sin bror Boris och sin mamma Ronja.

Finns i jourhem

 

Boris.jpg

Boris

Kön: Hane

Ålder: Född 2009

Boris,grå långhår, är en muskulös och maffig kille som behöver vara utekatt och bo tillsammans med sin bror Bosse. Han vill gärna gosa och spinner och gillar att leka med spön. Han fungerar med barn. Han är matglad och pratar när han tycker att det är dags att äta. Eftersom han är långhårig så uppskattar han en daglig genomborstning och njuter av detta. Han har bott med sin bror Bosse och sin mamma Ronja.

Finns i jourhem

Ronja.jpg

Ronja

Kön: Hona

Ålder: Född 2008

Ronja är en söt liten dam. Hon älskar att bli klappad, helst vid kinden och på hakan och spinner mycket. Tycker om att bli borstad över ryggen. Hon har bott med sina söner Bosse och Boris och vill ha tillgång till utevistelse, men stortrivs inomhus. Hon vill ha ett lugnt hem, utan små barn, där hon t ex kan kura ihop sig på sin sovplats på kökssoffan.

Finns i jourhem

Astrid.jpg

Astrid

Kön: Hona

Ålder: Född hösten 2016

Lilla Astrid är en vit kattflicka med randiga fläckar. Hon är fortfarande reserverad mot oss människor men det tar sig alltmer. Har dock alltid koll på läget, är lekfull och älskar mat.

Finns i jourhem

 

 

Isabelle 3.JPG

Isabelle

Kön: Hona

Ålder: Född 2010 

Isabelle är en en social och kelen kattflicka. Hon kommunicerar mycket. Hon vill dock bara bli kelad med på överkroppen. Hon vill gärna vara med i familjen. Varje morgon och kväll vill hon ha mjukmaten Mjau i bitar och gelé. Hon tycker om att leka emellanåt men har hittills inte tyckt om att vara ute. Hon vill bara in igen. Isabelle sover gärna ovanpå en på nätterna och när man kommer hem vill hon bli hälsad på. Viktigt! Denna katt har lite temperament också men är väldigt snäll. Vi tror att hon skulle trivas bäst hos den lite äldre människan.

Finns på katthemmet

 

 

Lava.jpg

Lava

Kön: Hona

Ålder: Född i juni 2016

Lava är en nyfiken tjej som är väldigt kelsjuk. Hon kan dock vara lite försiktig i början. Bor idag med en  syster och fyra bonussystrar. Lava vill ha möjlighet att kunna gå ut.

Finns i jourhem

 

Micke 2.jpg

Micke

Kön: Hane

Ålder: Född i maj 2016

Micke är en busglad kille som än så länge en ganska försiktig katt när det gäller kontakt med människor men tar godbitar ur handen.

Är nyfiken och intresserad av oss människor, men behöver träna sig lite mer på att vi faktiskt är snälla kompisar.

Nästan identisk med sin bror Molle.

Finns i jourhem