Omplacering av privata djur

Här har ni möjlighet att få hjälp med omplacering av ert djur när ni utav olika anledningar inte kan behålla det. Ju mer information ni lämnar om djuret samt bild och kontaktuppgifter underlättar omplacering till ett nytt livslångt hem. Falkenbergs Djurskyddsförening är inte involverat mer än att vi tillhandahåller er med denna sida. Maila info@falkenbergsdjurskydd.se så hjälper vi er med att lägga upp på denna sida.

OmplaceringZelda.jpg

2024-06-16

AKUT! Matte har hamnat på hemmet och fick ej ta med sig sin älskade Zelda. Zelda är innekatt. Van att bo i en lugn miljö och fortsätter gärna att vara enda katten. Hon är van att vara ute på inhägnad balkong. Myser gärna och älskar att bli klappad. Lägger sig i knät och jämte dig i sängen. Vill man busa, så hänger hon gärna på. Tycker inte om att bli buren. Zelda är inte van att åka bil och vi har bara åkt när det har varit vaccination. Hon gillar inte att stoppas in i en kattbur. Men med lite teknik så går det bra. Zelda är fullvaccinerad, kastrerad och idmärkt. Älskar att ligga i fönstret och titta på fåglarna.❤️❤️❤️

Kontakta Helene 070-5838298, Annica 070-2090022 eller Jennie 070-2929505 för intresse att ta hand om Zelda

PrivatOmplaceringZorro.jpg

2024-06-01

Det här är Zorro;
Kastrerad, chippad, vaccinerad och rumsren hankatt på 9 vårar.
Är en lekfull herre som behöver daglig utevistelse. Vid dåligt väder och vinter går han helst på kattlådan inne.
Är social och vill finnas runt dej, vill även bli klappad men på sina egna villkor.
Det viktigaste för mej är att Zorro kommer till ett bra hem där han trivs och mår bra.
Är du intresserad eller har frågor skicka pm eller sms på 070 234 52 21.

HåkanPrivatOmplacering.jpg

2024-05-12

Håkan söker nytt hem. Håkan är 1 år, vaccinerad, kastrerad och chippad.

Kontakta Yvette på yv1sjolin@hotmail.com för mer info och om vad ni kan erbjuda Håkan för framtid

Omplacering Zayats.png

2024-03-04

Jag söker efter ett nytt hem till min katt Zayats från Falkenberg. Han är 5 år gammal, kastrerad och vaccinerad. Zayats är väldigt sällskaplig och kärleksfull. Just nu är han en innekatt, men jag tror att han skulle må bra av mer utrymme och kanske en uteplats. Han är vänlig mot barn och visar tålamod med deras lekfulla beteende. 

På grund av mitt jobb är jag borta alldeles för mycket för att kunna ge Zayats den uppmärksamhet och kärlek han behöver. Därför vill jag hitta ett hem där han kommer att bli omhändertagen och älskad.

Om du är intresserad av att ge Zayats ett kärleksfullt hem, så är du välkommen att ringa mig på 070-862 70 49 för att få mer information.

Tack på förhand! 

 

Hannes.jpg
2024-03-04
 
Fina fina Hannes behöver ett nytt hem. 
Hannes är en Lynx point Siames, det är en korsning mellan Siames och korthår tabby, det är en ras som togs fram i England tidigt -60 tal. Lynx point Siames är godkänd som ras enligt TICA (The International Cat Association) i de flesta länder dock inte i Sverige. 
 
I hans unga år hittades han övergiven på en parkering i Falkenberg där han blev omhändertagen av djurskyddsföreningen i Falkenberg. De tog honom till veterinären där han blev undersökt, chippad, kastrerad och vaccinerad. Därefter fick Hannes bo hos en jourmatte i Varberg innan jag adopterade honom våren 2021.  
Hannes är en rumsren, social och pratig katt som är ett kännetecken för hans ras. Leker, busar eller sätter sig rakt framför en för att prata. När det är dags för frukost dvs blötmat då sätter han sig vid sin skål. 
 
Iochmed att han är rädd för händer och fötter och verkat ha blivit traumatiserad under hans tidigare år så går det inte att kela och gosa med honom. Jag tror dock att detta går att utvecklas om man ger honom tid. Ibland lägger han sig på natten på mina ben eller bredvid mig i sängen när han tror att jag sover så han söker närhet då och då. Han behöver därför ett hem med någon som har kattvana och tålamod så att han känner trygghet och tillit.
 
Hos mig har han varit innekatt men kanske kan vänja honom vid utomhus miljö bitvis så småningom.
 
Mitt mobilnummer är: 0739-946534
NoizeOmplacering.png

2023-10-04

Noize är en kille på 7.5 år som är i behov av omplacering då matte kommer flytta till lägenhet i stan. Han kan tyvärr inte följa med då det inte skulle fungera att släppa ut honom där jag kommer att bo för det är alldeles för mycket trafik. Han trivs inte som innekatt utan vill helst vara större delen av sin vakna tid ute. Noize är en utmärkt jägare och samtidigt väldigt gosig på sina villkor.

Jag har en vag uppfattning om hur Noize är med barn, det enda barn han träffat medan jag ägt honom är en 3-månaders bebis som han nyfiket nosade på men sedan gick sin väg. Hans tidigare familj hade däremot mindre barn och de hanterade honom utan problem enligt vad de berättade för mig när jag köpte honom för 5 ½ år sedan. Han var då ca 2 år.

Noize är kastrerad, chippad, vaccinerad och försäkrad i Sveland. Han har dokumenterade tandproblem och i början under mitt ägande har jag låtit dra ut 11 av hans tänder. Han äter både torrfoder och blötmat men är lite kräsen.

Om ni känner att ni vill ge honom ett nytt kärleksfullt hem med möjlighet till utevistelse så kontakta mig på;

Tel: 0703-067837 eller tina@varbergenergi.se

 

LunaPrivatOmplacering.jpg

2023-08-29

Luna är en kastrerad honkatt som föddes oktober 2021. Hon är en bondkatt. Hon är vaccinerad samt chippad. Kvitto och chippnummer finns sparat som nya ägaren får med. Hon är väldigt mysig och vill gärna vara med men helst på hennes egna villkor. Hon är inte alls aggressiv och kan vistas bland barn och andra katter men vi tror däremot att hon skulle trivas bäst i ett hem utan barn och andra djur, åtminstone inga andra djur än katt. Jag själv har ett barn som är 2 år och hon har aldrig gjort något mot henne men hon går ofta undan för att slippa bli klappad av ivriga barn. Luna har varit en innekatt i hela sitt liv men hade alldeles säkert funkat som utekatt om det är en önskan. Det viktigaste är att hon kommer till ett hem där hon kan känna kärlek och lugn. Rätt hem prioriteras. Tror du att du kan ge Luna kärleken hon förtjänar så hör gärna av dig.

Mina kontakt uppgifter

Marcus Johansson

Telefon: 0721848923

e-post: dotrixe@hotmail.com

Omplacering Simba.jpg

2022-10-18

Vi behöver omplacera vår fina Simba pga allergi.

Simba är en bondkatt som är utekatt och van vid att gå ut och in i kattluckan. Han är 8 år och vi har haft honom sedan han var liten. Simba är vaccinerad och kastrerad. Vi kommer inte ihåg om han är chipad.

Han är lugn och har aldrig rivit eller fräst åt någon. Trots sina 8 år dyker lekfullheten upp då och då. Han är van vid att det kommer barn och hund på besök, men då sticker han helst ut genom kattluckan.

Det är med sorg i hjärtat som vi försöker hitta en möjlighet till omplacering för Simba, men min allergi blir allt värre.

Vi bor i Väröbacka, strax norr om Varberg, men kör gärna en lång sträcka för att hitta rätt familj till Simba.

Har du ett hem till Simba så kontakta:

Marie-Louise Svensson 076-1196151

Omplacering Oskar.jpg

2022-05-02

Den här är Oskar, han är en 2 år gammal Russian Blue kattunge. Han bor i nuläget i Halmstad.

Han är fullt vaccinerat och kastrerad. 

Han är jättemysig och lugn, tycker om att vara ute och kolla fåglar innan han kommer tillbaks och vilar hemma. 

Äter torrfoder av märke Hills/Royal Canin. Vi har gett honom vitaminer 

Vi är ledsna att inte kunna ha kvar honom pga bortresa för en lång period fr o m juni. 

Vill du vara ny familj till Oskar får du gärna kontakta mig. 

Nada Alnahhas 0729496554

 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)