Omplacering av privata djur

Här har ni möjlighet att få hjälp med omplacering av ert djur när ni utav olika anledningar inte kan behålla det. Ju mer information ni lämnar om djuret samt bild och kontaktuppgifter underlättar omplacering till ett nytt livslångt hem. Falkenbergs Djurskyddsförening är inte involverat mer än att vi tillhandahåller er med denna sida. Maila info@falkenbergsdjurskydd.se så hjälper vi er med att lägga upp på denna sida.

Omplacering Fräsen.jpg

2018-10-12

Jag heter Fräsen och är en långhårig tigrerad huskattstjej.

Kasterad och chippad bor i Varberg. Jag är 4 år.

Husse har försvunnit ur mitt liv och jag söker ett nytt hem.

Jag är en innekatt men jag skulle gärna vilja kunna gå ut om det gick på ett säker sätt. Jag är inte van vid små barn och har bott i en lägenhet med två vuxna. jag tycker om att man leker och sysselsätter mej. Känner du att du har möjlighet att ta hand om Fräsen?

Vänligen kontakta Kerstin 072-7379097

 

Omplacering Sune 2.jpg

2018-10-10

På grund av kraftigt utvecklad allergi behöver Sune ett nytt hem. Han fyllde 2 år i augusti. Sune är mer försiktig av sig och kan vara lite tillbakadragen vid nya människor men när han väl lär känna nån så älskar han att ligga nära och bara mysa. Sune är kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Han är innekatt.

Har du ett hem för Sune och hans kompis Bageerha så kontakta 073 43 54 368 eller Rebecca.form@hotmail.com

 

Omplacering Baghera.jpg

2018-10-10

På grund av kraftigt utvecklad allergi så behöver Bageerha nytt hem. Han fyllde 3 år i september. Bageerha är en väldigt social katt och älskar att prata med folk. Det bästa han vet när han ska sova är att få krypa umder en go varm filt. Han är kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Han är innekatt. Har du ett hem för Bageerha och hans kompis Sune så kontakta 073 43 54 368 eller Rebecca.form@hotmail.com

 

Omplacering Nisse.png

2018-09-14

Nisse är 16 mån och kastrerad. Han är kärleksfull och nyfiken. Är gärna med överallt. Sällskaplig, kramig och gillar att bli kliad på magen.

Önskar att få komma till ett nytt kärleksfullt hem pga ändrade arbetstider och flytt. Nisse önskar kunna få vara både inne och ute.

Hör gärna av er snarast/mvh

Nisse o Matte Marianne 

Mariannegranlund@msn.com

Omplacering Gunnar.jpg

2018-05-27

Vår älskade Gunnar måste omplaceras pga separation. Han älskar att vara ute och då vi båda flyttar till lägenheter utan balkong eller uteplats måste vi tyvärr hitta ett nytt hem till vår älskling.

Gunnar är snart ett år gammal och är väldigt nyfiken och pratig. Han vill gärna gosa men på eget intiativ. Här är väldigt Lekfull och rolig, vi kan leka med honom i timmar. Han tröttnar aldrig. 

Gunnar är kastrerad och chipmärkt.

Snälla hjälp oss att hitta ett fint hem till honom. Viktigt att han får ett hem där han kan springa ut och in som han vill. Gunnar går bra ihop med andra katter.  

Du kan nå ägaren på 0709748089 eller 0725660036

 

Omplacering Nisse.jpg

2018-05-24

Nisse är 2 år gammal, kastrerad innekatt. Han ger otroligt mycket kärlek men är avvaktande till nya människor. Hans har en inre jägare och hans vilja att vara ute i det fria lyser igenom då han jagar fåglar på balkongen och i trapphuset. Nisse är älskad av mig och min dotter men pga allergi hos oss båda så kan han inte bo kvar hos oss. Vi ser gärna att han kommer till ett hem med mycket kärlek och som kanske även kan vänja honom vid att vara ute.

Tina

Tel:0723371093

Mail: tina.gustafsson@live.se

 

Omplacering Simba.jpeg

2018-01-03

Namn: Simba

Ålder: 4 1/2år

Ras: bondkatt

Färg: svart/vit

Övrigt: kastrerad och vaccinerad regelbundet.

Simba är en utekatt och vill gärna komma till någon där det finns möjlighet att komma ut. 

Han är en ensamkatt. Kelig, lugn och trevlig.

Kan du tänka dig att ta hand om honom så kontakta Maria Jönsson tel; 0720 359913

 

Omplacering Whiskey.jpg

2017-08-16

Min katt Whiskey har ingenstans att ta vägen. Vill någon snäll hjälpa honom? Han är ca 8 år. Jag skänker (100 kr) min katt Whiskey på grund av att det separerat mellan mig och min sambo. Jag får inte ta med han till mitt nya ställe och det gick hastigt fram att det planerade boendet inte längre är ett alternativ. Att nån kan ta hand om honom i ett halvår och jag står för utgifterna med mat hade vart ett alternativ också. 

Whiskey är en jättegosig utekatt som bara vill vara inne hela tiden och mysa och kela. Whiskey är en stor svart katt på runt 8-9 kilo, han är ragdoll/norsk skogs och bondkatt så han har den där korta bond pälsen fast en ragdolls mjuka päls och lea lös som en docka. Han har sina problem och kan få sina ryck som vissa hankatter  och när det har vart barn på besök så har han visat respekt och inte gått i närheten. Han är bra på att säga till när det är nog och människor som inte är van vid katter tror han är elak fast så är det värkligen inte, folk är rädda för hans storlek. Jag brukar trycka mitt huvud mot honom när han går för vilt fram för han vet att ansiktet får man inte röra och då är det gos! Men man får ju testa sig fram klart. Han gillar att prata jättemycket så det är också nått man får stå ut med och att han tar halva sängen. 

Whiskey har haft problem med sten i urinblåsan och äter därför specialfoder som motarbetar detta vilket är lite dyrare än vanligt foder. Jag har också hört att det kan vara därför han väger som han gör men han är enormt stor på alla sätt, inte bara vikten. Han har inte haft sten på 4-5 år så äter han sitt foder bör det inte vara någon fara. 

Jag har tyvärr behövt boka en tid till veterinären på fredag 18/8 och jag kommer ta bort mina egna annonser på torsdag kväll 17/8 och önskar att denna är borta då med.  

Whiskey kanske inte anses vara perfekt på utsidan men han är den vänligaste och mest omtänksamma katt jag någonsin träffat. 

Whiskey lever just nu på Lugnet i Varberg (ovanför centrum) snälla hör av er. 

Mvh Emanuel 

Mail: sandlund.emanuel@gmail.com

Tel: 0760440587

Omplacering Simon Alfons.PNG

Det är med sorg i hjärtat vi har kommit till beslutet att hitta ett nytt hem till våra två underbara katter. Det är pga många olika anledningar detta måste ske omgående.

Vi har haft Simon och Alfons, som dom heter, i 6 respektive 5 år. De är bondkatter och de är kastrerade. Simon är röd och vit och otroligt mysig av sig. Han somnar gärna tättintill en. Alfons är grå och vit och även han väldigt mysig av sig. Han älskar att bli klappad på. Båda gillar att leka men är även väldigt lugna av sig. De har varit innekatter och i perioder även vart ute. De trivs med både och. Skulle du vara intresserad av att ge dessa två katter ett nytt hem med den kärlek, tid och uppmärksamhet som de förtjänar som vi inte kan ge dom längre så tveka inte att höra av er.

Jag vill gärna att de kommer till ett och samma hem.

Kontakta Sandra Björklund via mail Sandra-bjorklund@hotmail.se

ingenbildkajsa.JPG

2017-07-20

Rasken en huskatt fyller 2 år den 5 augusti är en jätte snäll kastrerad vaccinerad o chippad hankatt som behöver ett nytt lugnt hem. Rasken är i början väldigt blyg o försiktig men när man fått hans förtroende väldigt kelsjuk o matglad liten herre. Han har levt som innekatt men har fått vara ute några gånger verkar som han trivs med det. Jag hoppas hitta rätt hem för honom det är han verkligen värd. Mvh Marianne Wilhelmsson tel 0705377810

 

Omplacering Boo Mize.jpg

2017-06-01

Letar efter ett föralltidhem till dessa två älskade familjemedlemmar. Det är med sorg jag gör detta, då den nuvarande ägaren valt bort katterna ur sitt liv.  

Boo är först på bilden. En grå honkatt som ÄLSKAR att gosa. Hon ligger helst och myser i soffan/säng. Hon tycker tyvärr inte om hundar. Men älskar människor och mat. 

Mize, andra på bilden är min egna ögonsten. Han brukar tycka om att sitta i knät framför datorn och sova i min famn. Han är lite busigare och gillar att leka. Han gillar också att mysa. Han är även en lite mer äventyrligare, modigare katt. Världens bästa. 

Jag har för tillfället katterna. De är båda kastrerade och vaccinerade som små. Det funkar för nuet men inte långvarig då jag bor på 35 kvadrat och har andra planer i mitt liv.

Det här var inte planerat för dem när vi skaffade dem. De är suuuper snälla innekatter. Går på låda och är lugna. 

Söker som sagt efter ett hem till dem där de kan vara för alltid. Gärna ett större hem än 35 kvadrat. De är innekatter nu. Men Mize hade nog uppskattat att kunna få vara inne/utekatt om det är på landet. Boo har aldrig visat intresse för att undersöka vad som finns bakom dörren.

Gärna en barnfamilj eller äldre utan hund och rökfritt par/kvinna. Allt egentligen så länge det finns för avsikt att ha kvar dem för alltid och deras bästa.  

Vet att det kan vara svårt att hitta hem till äldre katter. De är runt 6,5 år.

Om du är intresserad ser jag gärna en prövo-tid på en månad så att katterna trivs och du/ni trivs.  

Hoppas rätt familj finns där ute.

Kontakta: Johanna Carlsson, jlillie@live.se, 0706-63 76 92

Simba Fagered.PNG

2017-02-19

Vi har en katt som heter Simba. Han har kommit tillbaka till oss efter nästan två års frånvaro. Vi saknade honom och sökte honom under lång tid men han var spårlöst försvunnen.

Simba blev inlämnad till katthemmet Solkatten i Långås, där de hittade hans chip med mitt namn. Under hans frånvaro har vi skaffat andra katter och det visar sig att de inte passar ihop, vilket gör att Simba inte mår bra.

Simba är en mycket tillgiven och snäll katt som behöver kärlek och omtanke.

Han går bra ihop med  barn, och  tycker om att bli gosad med, och klappad. Simba är 6 år gammal, blyertsgrå i pälsen med lite vitt på nosen.

Vi söker nu omgående ett nytt hem till honom, han är vaccinerad och kastrerad och chipmärkt. 

För mer information ring Marie 076-105 81 40

 

kaninen Tuss.jpg

2017-02-10

Lilla Tuss är född i juni 2016. Han är en liten pojke av raserna rex ("sammetslenpälskanin") och lejonhuvad ("lejonmanpåhuvudetkanin") och är under ett extremt avlivningshot. Han är svart med lite vitt under hakan. Lilla Tuss är en liten bortglömd kanin där barnen har tröttnat. Jag misstänker att han är understimulerad och den enda kontakt han får är när han får mat. Då blir han så exalterad att han vill bita. Eftersom Tuss är så ung och inte haft mycket socialisering tror jag att detta inte är några problem att arbeta bort. Så vill någon ge Tuss en chans till i livet så hör av er! Han har bara fått leva i ett halvår! Visst är han värd ett längre liv än så?

I köpet ingår hans bur.

Kontakta Falkenbergs Djurskyddsförening via mail: info@falkenbergsdjurskydd.se eller via telefon: 0735-324114

 

Leo omplac.jpg

2016-12-23

Det här är Leo. Han är 2.5 år. Fyller den 23 juni. Glad och lite busig. Tycker om att vara både ute och inne. Älskar att sova på alla möjliga platser. Han tar gärna plats i hemmet.

Han behöver komma till ett hem där det inte finns andra katter då han är ganska bra på att ta för sig. Ett lugnt och tryggt hem skulle passa Leo perfekt. 

Kastrerad är han också.

Så underbart go men tyvärr fungerar han inte ihop med våra andra två katter.  

Ring 0730-207505 om ni vill veta mer. Bor i Veddige. 

Vänligen Helen Johnsson 

 

Image-1.jpg

2016-11-12

Gizmo och Nala

Bondkatterna Gizmo och Nala är ett syskonpar på snart 10 år. 

Gillar mest att vara inne, älskar att gosa och mysa. 

De är steriliserade/kastrerade. 

 

Är Nala och Gizmo något för dig? Vänligen kontakta Maria på: 

marialundberg1984@gmail.com

SagaOmplacering.jpg

Saga behöver nytt hem!

Har en katt som heter Saga som är lite mer en 2 år söker nytt hem pga tid och flytt till mindre lägenhet inom snarast Hoppas det finns någon som kan ge henne ett hem Kattbur låda skålar filt m.m följer med.

Kontakta Petra Jönsson på Mail: Blackberrys@live.se Mobil: 073-660 78 55

omplacering 1åringar.jpg
 Hej
Jag letar ny ägare till mina två bondkatter, Simba (svartvit hane) och Nala (skölpaddsfärgad hona). (Syskon)
Dom har mest varit inomhus men har fått vara utomhus sen i våras. Dom är alltid inomhus under nätterna dock.
Självklart rumsrena.
Dom blir ett år i augusti.
Simba är kastrerad och Nala är steriliserad. Regelbundet avmaskade sen födsel.
Jag kommer inte ta första bästa som hör av sig utan jag vill hitta den rätta ägaren till dom då det är mina små, ser hellre att dom kommer till ett tryggt & bra hem.
 Med vänliga hälsningar, Sofi L-B. 0762-186136
Tjano.jpg

Tjano

Tjano behöver snarast få komma till ett eget kärleksfullt hem då han blev lämnad hemma hos husses mamma som ej kan behålla honom. Fd husse skaffade Tjano som kattunge i december och han är en pigg och busig katt. Tjano kommer att vara vaccinerad och avmaskad när han får ett nytt hem.

Kontakta Christina på tfn 0760-909860.

Rexomplacering.jpg

Rex

Rex är 3 drygt år. Fick honom för han skulle avlivas (felavel). Han ägnade 7 mån åt att vakta sin vattenskål i en hundgård. Fick nog en o annan känga av sin ägare. Orädd vakthund. Kan gå i koppel o i trappor. Godhjärtad. Kastrerad, vaccinerad men ej registrerad. Tacksam, glad o nöjd, men lider pga ny alfahane han ej ger sig för. Bråttom med omplacering då han lider. Matglad och väger ca 58 kg efter kastrering. Kan arbetas bort. Går ej ihop med ny valp som terrar honom och biter honom i benen. Haltar och ser deppig ut pga detta. Snäll mot katter. Äkta kelgris men behöver kloklippning. Perfekt enmanshund. Kollad, vaccinerad men ej reg. Fin  pälsen. Utmärkt vakthund. Behöver stabilt hem omgående, gärna med en ägare. Van att bo i skogen.
Ring Christina tel 0760-909890

 

gizzmomplacering.jpg

Gizzmo är en frisk, kastrerad och vaccinerad hankatt på 12år. Han är en snäll och go katt. Han är väldigt pigg för sin ålder. Gizzmo älskar att kunna gå ut i naturen och har alltid kunnat, men i augusti var vi tvungna att flytta in till Fbg:s centrum. Här finns en liten innergård men det är inte tillräckligt för Gizzmo och han går ut från den där det finns hårt trafikerade vägar och jag är rädd att han blir påkörd. Gizzmo mår inte bra av att inte kunna gå ut och jag vill hans bästa och att han mår bra. Så jag söker nu ett nytt hem till honom, helst på landet el utanför centrum hos någon som är kattmänniska och har ett hjärta för honom.
Ring Caroline på tfnnr:0735-533801 om ni vill veta mer och ev ta hand om honom.

tippexmozilla.jpg

Tippex & Mozilla
Jag skulle behöva hjälp med omplacering av mina två katter, Mozilla och Tippex, då de inte trivs i vårt nya hem.
Det är två st vita huskatter som är födda 2010-11-16. De är honor och de är chippade och kastrerade. De är vaccinerade en eller två gånger också. Vaccinationskort finns.
De är rädda för barn, är ej vana vid hund och de är ganska försiktiga med nya människor. Men i övrigt så är de väldigt kelna och mysiga.

Med vänlig hälsning

My Tell 

0706-164761

my.tell90@gmail.com

theo.jpg

På grund av lite olika omständigheter, som allergi och flytt, måste jag tyvärr hitta ett nytt hem till min fina Theo. Han är en väldigt försiktig katt och kan känna sig lite otrygg i början med nya människor, och det kan ta ett tag innan han litar på någon, men så fort man har vunnit hans tillit så ger han så mycket kärlek. Är väldigt mysig av sig och tycker gärna om att ligga i knäet. Ser helst att det är någon med god kattvana som tar över, och att han får vara ensamkatt, eller att han får komma till någon som har en kattunge. Vill också att han får fortsätta att vara en innekatt då han inte är van vid att vara ute. 

Blir 7 år detta året, och är kastrerad. 

Ett krav är att han måste äta mat för kastrerade katter!

Är inte van vid barn.

Maila mig på jonna.alm@gmail.com, eller ring på 0709-375393. Har svårt att svara i telefon när jag jobbar, så lämna ett meddelande så ringer jag upp. Finns i Helsingborg.

baby.jpg

 

På grund av lite olika omständigheter, som allergi och flytt, så måste jag tyvärr hitta ett nytt hem till Baby. Hon är en katt som anpassar sig snabbt till nya situationer, men kan vara lite försiktig i början. Världens snällaste katt, bits och rivs inte och tackar inte nej till mys. Hennes favoritsysslor är sova och äta, och är därför ganska rund om magen. Älskar att sova tillsammans i sängen och vill helst sova nära. Är innekatt, men är lite van vid att vara ute, dock bara i koppel. Skulle kunna funka som både inne - och utekatt, men övergången till att vänja sig vid att vara ute ska provas med försiktighet. Ser helst att hon får vara ensamkatt eller att hon placeras tillsammans med en katt som inte är dominant.  

Blir 7 år detta året, och är steriliserad.

Ett krav är att hon måste äta mat för steriliserade katter!

Är inte van vid barn.

Maila mig på jonna.alm@gmail.com eller ring på 0709-375393. Har svårt att svara i telefon när jag jobbar, så lämna ett meddelande så ringer jag upp. Finns i Helsingborg

Feliciabua.jpg

Katt

Jag har en 6 månader "bondkatt" som älskar att få ha kommit in i värmen och älskar att mysa! Han går jätte bra ihop med hundar och andra djur. 

Han är rumsren (går på lådan), en viktig sak att räkna in är att han inte blivit vaccinerad, chippad eller märkt. Han har en förkylning då han var undernärd och väldigt illa däran när vi tog hand om honom och förkylningen har blivit bättre men har inte riktigt gått över än. Hans namn är "Katt" och är världens snällaste! Har aldrig klöst på en möbel och inte heller någonsin rest rygg eller fräst mot oss ägare eller vår hund.
Med honom tillkommer kattlåda(Om så vill), klösträd i tre våningar där han har sin bädd och "snuttefilt". 
Jag vill gärna se att han kommer att få ett livslångt hem där han får mycket omsorg och kärlek. 
 
Vid intresse hör av er på tele.nr. 0761-800985.
Jag heter Felicia Leijon och bor i Varberg, Bua. 
ingen_bild.JPG

 Sally är en  norsk skogskatt som vi har haft sedan 2000 , då hon kom till oss ifrån Slöinge .  Hon är en innekatt som inte är ute så ofta , mycket kelen och tillgiven ! Eftersom vi har skaffat en hund , så håller Sally till på övervåningen det mesta. Nu ska vi flytta till en liten lägenhet och Sally kommer nog tyvärr ej att gilla detta !! Vi skulle gärna se att hon får de bra !! Kontakta oss gärna på    bosseivarsson@live.se  

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)