Omplacering av privata djur

Här har ni möjlighet att få hjälp med omplacering av ert djur när ni utav olika anledningar inte kan behålla det. Ju mer information ni lämnar om djuret samt bild och kontaktuppgifter underlättar omplacering till ett nytt livslångt hem. Falkenbergs Djurskyddsförening är inte involverat mer än att vi tillhandahåller er med denna sida. Maila info@falkenbergsdjurskydd.se så hjälper vi er med att lägga upp på denna sida.

ingenbildkajsa.JPG

2017-07-20

Rasken en huskatt fyller 2 år den 5 augusti är en jätte snäll kastrerad vaccinerad o chippad hankatt som behöver ett nytt lugnt hem. Rasken är i början väldigt blyg o försiktig men när man fått hans förtroende väldigt kelsjuk o matglad liten herre. Han har levt som innekatt men har fått vara ute några gånger verkar som han trivs med det. Jag hoppas hitta rätt hem för honom det är han verkligen värd. Mvh Marianne Wilhelmsson tel 0705377810

 

omplac Nisse 1.JPG

2017-07-20

Hej!

Jag heter Nisse och är 5 år. Fyller år den 6 juni. Är kastrerad och vaccinerad.

Jag är världens bästa jägare och gillar att vara ute, leker gärna och busar.

Tycker om att vara inne också, ibland för mig själv i någon mörk vrå där ingen ser mig om jag vill sova ordentligt annars ligger jag gärna nära matte i soffan och gosar och kelar.  Jag är väldigt social och vill gärna vara med överallt, lite som en hund.  Älskar mat och går ofta upp några kilo under vinterhalvåret då jag inte rör på mig lika mycket. 

Jag är född i Skåne och van vid stora ängsmarker att röra mig på. När vi flyttade upp till Falkenberg blev det en väldigt liten tomt och jag tycker inte det är så kul, finns knappt något att fånga och många grannkatter som inte förstår att det är min tomt där jag bor. Skulle gärna vilja bo på en bondgård eller hus med större omgivningar och hos någon som vill mysa med mig och ha mig både inne och ute om det är möjligt. 

Jag söker nytt hem på grund av för lite stimulans, allergier inom familjen och nytt jobb för matte som innebär mycket mer resande. 

Hör gärna av er vid intresse till min matte Åsa Carlsson, 0733-84 27 33 alt. asacarlsson137@gmail.com.

 

Omplacering Boo Mize.jpg

2017-06-01

Letar efter ett föralltidhem till dessa två älskade familjemedlemmar. Det är med sorg jag gör detta, då den nuvarande ägaren valt bort katterna ur sitt liv.  

Boo är först på bilden. En grå honkatt som ÄLSKAR att gosa. Hon ligger helst och myser i soffan/säng. Hon tycker tyvärr inte om hundar. Men älskar människor och mat. 

Mize, andra på bilden är min egna ögonsten. Han brukar tycka om att sitta i knät framför datorn och sova i min famn. Han är lite busigare och gillar att leka. Han gillar också att mysa. Han är även en lite mer äventyrligare, modigare katt. Världens bästa. 

Jag har för tillfället katterna. De är båda kastrerade och vaccinerade som små. Det funkar för nuet men inte långvarig då jag bor på 35 kvadrat och har andra planer i mitt liv.

Det här var inte planerat för dem när vi skaffade dem. De är suuuper snälla innekatter. Går på låda och är lugna. 

Söker som sagt efter ett hem till dem där de kan vara för alltid. Gärna ett större hem än 35 kvadrat. De är innekatter nu. Men Mize hade nog uppskattat att kunna få vara inne/utekatt om det är på landet. Boo har aldrig visat intresse för att undersöka vad som finns bakom dörren.

Gärna en barnfamilj eller äldre utan hund och rökfritt par/kvinna. Allt egentligen så länge det finns för avsikt att ha kvar dem för alltid och deras bästa.  

Vet att det kan vara svårt att hitta hem till äldre katter. De är runt 6,5 år.

Om du är intresserad ser jag gärna en prövo-tid på en månad så att katterna trivs och du/ni trivs.  

Hoppas rätt familj finns där ute.

Kontakta: Johanna Carlsson, jlillie@live.se, 0706-63 76 92

Simba Fagered.PNG

2017-02-19

Vi har en katt som heter Simba. Han har kommit tillbaka till oss efter nästan två års frånvaro. Vi saknade honom och sökte honom under lång tid men han var spårlöst försvunnen.

Simba blev inlämnad till katthemmet Solkatten i Långås, där de hittade hans chip med mitt namn. Under hans frånvaro har vi skaffat andra katter och det visar sig att de inte passar ihop, vilket gör att Simba inte mår bra.

Simba är en mycket tillgiven och snäll katt som behöver kärlek och omtanke.

Han går bra ihop med  barn, och  tycker om att bli gosad med, och klappad. Simba är 6 år gammal, blyertsgrå i pälsen med lite vitt på nosen.

Vi söker nu omgående ett nytt hem till honom, han är vaccinerad och kastrerad och chipmärkt. 

För mer information ring Marie 076-105 81 40

 

kaninen Tuss.jpg

2017-02-10

Lilla Tuss är född i juni 2016. Han är en liten pojke av raserna rex ("sammetslenpälskanin") och lejonhuvad ("lejonmanpåhuvudetkanin") och är under ett extremt avlivningshot. Han är svart med lite vitt under hakan. Lilla Tuss är en liten bortglömd kanin där barnen har tröttnat. Jag misstänker att han är understimulerad och den enda kontakt han får är när han får mat. Då blir han så exalterad att han vill bita. Eftersom Tuss är så ung och inte haft mycket socialisering tror jag att detta inte är några problem att arbeta bort. Så vill någon ge Tuss en chans till i livet så hör av er! Han har bara fått leva i ett halvår! Visst är han värd ett längre liv än så?

I köpet ingår hans bur.

Kontakta Falkenbergs Djurskyddsförening via mail: info@falkenbergsdjurskydd.se eller via telefon: 0735-324114

 

Leo omplac.jpg

2016-12-23

Det här är Leo. Han är 2.5 år. Fyller den 23 juni. Glad och lite busig. Tycker om att vara både ute och inne. Älskar att sova på alla möjliga platser. Han tar gärna plats i hemmet.

Han behöver komma till ett hem där det inte finns andra katter då han är ganska bra på att ta för sig. Ett lugnt och tryggt hem skulle passa Leo perfekt. 

Kastrerad är han också.

Så underbart go men tyvärr fungerar han inte ihop med våra andra två katter.  

Ring 0730-207505 om ni vill veta mer. Bor i Veddige. 

Vänligen Helen Johnsson 

 

Image-1.jpg

2016-11-12

Gizmo och Nala

Bondkatterna Gizmo och Nala är ett syskonpar på snart 10 år. 

Gillar mest att vara inne, älskar att gosa och mysa. 

De är steriliserade/kastrerade. 

 

Är Nala och Gizmo något för dig? Vänligen kontakta Maria på: 

marialundberg1984@gmail.com

SagaOmplacering.jpg

Saga behöver nytt hem!

Har en katt som heter Saga som är lite mer en 2 år söker nytt hem pga tid och flytt till mindre lägenhet inom snarast Hoppas det finns någon som kan ge henne ett hem Kattbur låda skålar filt m.m följer med.

Kontakta Petra Jönsson på Mail: Blackberrys@live.se Mobil: 073-660 78 55

omplacering 1åringar.jpg
 Hej
Jag letar ny ägare till mina två bondkatter, Simba (svartvit hane) och Nala (skölpaddsfärgad hona). (Syskon)
Dom har mest varit inomhus men har fått vara utomhus sen i våras. Dom är alltid inomhus under nätterna dock.
Självklart rumsrena.
Dom blir ett år i augusti.
Simba är kastrerad och Nala är steriliserad. Regelbundet avmaskade sen födsel.
Jag kommer inte ta första bästa som hör av sig utan jag vill hitta den rätta ägaren till dom då det är mina små, ser hellre att dom kommer till ett tryggt & bra hem.
 Med vänliga hälsningar, Sofi L-B. 0762-186136
Tjano.jpg

Tjano

Tjano behöver snarast få komma till ett eget kärleksfullt hem då han blev lämnad hemma hos husses mamma som ej kan behålla honom. Fd husse skaffade Tjano som kattunge i december och han är en pigg och busig katt. Tjano kommer att vara vaccinerad och avmaskad när han får ett nytt hem.

Kontakta Christina på tfn 0760-909860.

Rexomplacering.jpg

Rex

Rex är 3 drygt år. Fick honom för han skulle avlivas (felavel). Han ägnade 7 mån åt att vakta sin vattenskål i en hundgård. Fick nog en o annan känga av sin ägare. Orädd vakthund. Kan gå i koppel o i trappor. Godhjärtad. Kastrerad, vaccinerad men ej registrerad. Tacksam, glad o nöjd, men lider pga ny alfahane han ej ger sig för. Bråttom med omplacering då han lider. Matglad och väger ca 58 kg efter kastrering. Kan arbetas bort. Går ej ihop med ny valp som terrar honom och biter honom i benen. Haltar och ser deppig ut pga detta. Snäll mot katter. Äkta kelgris men behöver kloklippning. Perfekt enmanshund. Kollad, vaccinerad men ej reg. Fin  pälsen. Utmärkt vakthund. Behöver stabilt hem omgående, gärna med en ägare. Van att bo i skogen.
Ring Christina tel 0760-909890

 

gizzmomplacering.jpg

Gizzmo är en frisk, kastrerad och vaccinerad hankatt på 12år. Han är en snäll och go katt. Han är väldigt pigg för sin ålder. Gizzmo älskar att kunna gå ut i naturen och har alltid kunnat, men i augusti var vi tvungna att flytta in till Fbg:s centrum. Här finns en liten innergård men det är inte tillräckligt för Gizzmo och han går ut från den där det finns hårt trafikerade vägar och jag är rädd att han blir påkörd. Gizzmo mår inte bra av att inte kunna gå ut och jag vill hans bästa och att han mår bra. Så jag söker nu ett nytt hem till honom, helst på landet el utanför centrum hos någon som är kattmänniska och har ett hjärta för honom.
Ring Caroline på tfnnr:0735-533801 om ni vill veta mer och ev ta hand om honom.

tippexmozilla.jpg

Tippex & Mozilla
Jag skulle behöva hjälp med omplacering av mina två katter, Mozilla och Tippex, då de inte trivs i vårt nya hem.
Det är två st vita huskatter som är födda 2010-11-16. De är honor och de är chippade och kastrerade. De är vaccinerade en eller två gånger också. Vaccinationskort finns.
De är rädda för barn, är ej vana vid hund och de är ganska försiktiga med nya människor. Men i övrigt så är de väldigt kelna och mysiga.

Med vänlig hälsning

My Tell 

0706-164761

my.tell90@gmail.com

theo.jpg

På grund av lite olika omständigheter, som allergi och flytt, måste jag tyvärr hitta ett nytt hem till min fina Theo. Han är en väldigt försiktig katt och kan känna sig lite otrygg i början med nya människor, och det kan ta ett tag innan han litar på någon, men så fort man har vunnit hans tillit så ger han så mycket kärlek. Är väldigt mysig av sig och tycker gärna om att ligga i knäet. Ser helst att det är någon med god kattvana som tar över, och att han får vara ensamkatt, eller att han får komma till någon som har en kattunge. Vill också att han får fortsätta att vara en innekatt då han inte är van vid att vara ute. 

Blir 7 år detta året, och är kastrerad. 

Ett krav är att han måste äta mat för kastrerade katter!

Är inte van vid barn.

Maila mig på jonna.alm@gmail.com, eller ring på 0709-375393. Har svårt att svara i telefon när jag jobbar, så lämna ett meddelande så ringer jag upp. Finns i Helsingborg.

baby.jpg

 

På grund av lite olika omständigheter, som allergi och flytt, så måste jag tyvärr hitta ett nytt hem till Baby. Hon är en katt som anpassar sig snabbt till nya situationer, men kan vara lite försiktig i början. Världens snällaste katt, bits och rivs inte och tackar inte nej till mys. Hennes favoritsysslor är sova och äta, och är därför ganska rund om magen. Älskar att sova tillsammans i sängen och vill helst sova nära. Är innekatt, men är lite van vid att vara ute, dock bara i koppel. Skulle kunna funka som både inne - och utekatt, men övergången till att vänja sig vid att vara ute ska provas med försiktighet. Ser helst att hon får vara ensamkatt eller att hon placeras tillsammans med en katt som inte är dominant.  

Blir 7 år detta året, och är steriliserad.

Ett krav är att hon måste äta mat för steriliserade katter!

Är inte van vid barn.

Maila mig på jonna.alm@gmail.com eller ring på 0709-375393. Har svårt att svara i telefon när jag jobbar, så lämna ett meddelande så ringer jag upp. Finns i Helsingborg

Feliciabua.jpg

Katt

Jag har en 6 månader "bondkatt" som älskar att få ha kommit in i värmen och älskar att mysa! Han går jätte bra ihop med hundar och andra djur. 

Han är rumsren (går på lådan), en viktig sak att räkna in är att han inte blivit vaccinerad, chippad eller märkt. Han har en förkylning då han var undernärd och väldigt illa däran när vi tog hand om honom och förkylningen har blivit bättre men har inte riktigt gått över än. Hans namn är "Katt" och är världens snällaste! Har aldrig klöst på en möbel och inte heller någonsin rest rygg eller fräst mot oss ägare eller vår hund.
Med honom tillkommer kattlåda(Om så vill), klösträd i tre våningar där han har sin bädd och "snuttefilt". 
Jag vill gärna se att han kommer att få ett livslångt hem där han får mycket omsorg och kärlek. 
 
Vid intresse hör av er på tele.nr. 0761-800985.
Jag heter Felicia Leijon och bor i Varberg, Bua. 
ingen_bild.JPG

 Sally är en  norsk skogskatt som vi har haft sedan 2000 , då hon kom till oss ifrån Slöinge .  Hon är en innekatt som inte är ute så ofta , mycket kelen och tillgiven ! Eftersom vi har skaffat en hund , så håller Sally till på övervåningen det mesta. Nu ska vi flytta till en liten lägenhet och Sally kommer nog tyvärr ej att gilla detta !! Vi skulle gärna se att hon får de bra !! Kontakta oss gärna på    bosseivarsson@live.se  

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)