Att adoptera en katt

Elvis

 

Har du, här på hemsidan, hittat en katt som du är intresserad av och läst villkoren för adoption enligt nedan, kontaktar du oss via e-post: info@falkenbergsdjurskydd.se 

 

Vi bestämmer då en tid när du kan komma och hälsa på. Besök endast efter överenskommelse!

 

Vi adopterar inte bort några katter utan att först ha träffat kattens nya ägare. Vi lämnar aldrig ut en katt vid första besöket. Det är väldigt viktigt för oss att våra katter kommer till bra hem där de trivs och kan få bo resten av sina liv. Därför är det viktigt att man noga tänkt igenom vad det innebär att skaffa katt. Det finns katter som uppnått den aktningsvärda åldern av 20 år. 

 

Vi adopterar inte bort en kattunge, om det inte redan finns en katt i det nya hemmet. Kattungar har stort behov av kompisar som de kan leka med och känna närhet till. Det är mycket viktigt för att undvika olika beteendestörningar och depression p.g.a. att de känner sig ensamma och inte får utlopp för sin energi. Vi människor kan aldrig helt fylla de behov en kattunge har.

 

När ni adopterar en katt från oss hjälper ni inte bara den katten. Ni har också bidragit till att en annan katt får en andra chans, eftersom det blir en ledig plats på katthemmet. Ni har då egentligen hjälpt två katter till en andra chans. 

 

Man måste vara myndig för att adoptera katt från oss.

 

Alla vuxna katter är kastrerade, vaccinerade och id- märkta med både chip och örontatuering innan de får ett nytt hem. De katter som p.g.a. för låg ålder inte kastrerats måste alltid hållas inomhus tills dess de är kastrerade. Honkatter kastreras tidigast vid 8 månaders ålder och hankatter vid 6 månaders ålder.

Vid adoption av kattunge får ni med en kastreringsvärdehandling som skall medtagas till någon av de namngivna veterinärerna. Eftersom det är en värdehandling måste den tas med till veterinär-görs inte det betalar inte föreningen kastrering och öronmärkning utan det får ägaren stå för själv. Veterinär fyller i värdehandlingen efter utfört ingrepp och skickar tilbaka den till oss. Det innebär att när katten är gammal nog att kastreras, betalar djurskyddsföreningen kastrering och öronmärkning men endast då kastreringsvärdehandlingen är ifylld av veterinär vid tillfället för ingrepp.

 

Efter ett noggrannt genomtänkt beslut att köpa katt av oss gäller nedanstående:

 

  • Jag förbinder mig att vårda katten väl och själv stå för veterinärskostnader om katten skulle bli sjuk eller drabbas av skada.
           
  • Jag förbinder mig att hålla kattungen inomhus tills den är kastrerad. 
  • Att hålla den nya vuxna katten inomhus i 4 veckor eller ännu längre för försiktiga katter.  
 
  • Jag förbinder mig att kastrera och id-märka (örontatuering) kattungen enligt bifogad värdehandling för kastrering och id-märkning   
          
  • Skulle katten försvinna är jag skyldig att meddela Falkenbergs Djurskyddsförening och polisen om detta 
   
  • Om jag av någon anledning inte kan behålla katten är jag förpliktigad att kontakta Falkenbergs Djurskyddsförening innan den överlåtes till någon annan.
 
        
  • Om katten måste avlivas, skall avlivningen göras av veterinär.   
   
  • Adoptionskostnaden återbetalas om katten lämnas tillbaka till föreningen  inom 4 veckor. Katten är registrerad på Falkenbergs Djurskyddsförening, därför förbinder sig Falkenbergs Djurskyddsförening att skicka in ägarbytesanmälan till Svenska Kennelklubbens kattregister DjurID.
 
   
         

 

 

Priser: Från 1 mars 2020 kostar alla katter 1300 kronor oavsett kön. Det är billigt om man tänker på att bara kastrering, vaccinering och id- märkning kostar ca 1600:- .

 

Kontakta Falkenbergs Djurskyddsförening.

073- 53 241 14
info@falkenbergsdjurskydd.se