Vi som vill ha ett eget hem.

Klicka på bilden för att få den större.  

Vi har flera katter som ännu inte kommit in på bild.

Är ni intresserad av en katt så läs igenom fliken att adoptera och sedan kontaktar ni oss. 

Klicka på första bilden så startas bildspel automatiskt.

 

 


Peter.jpg

Peter 

Kön: Hane

Född: Maj 2019 

Peter är en snäll och försiktig, kelig och sällskaplig och alldeles underbar liten kille som gjort så stora framsteg här hos oss. 

Första tiden var han väldigt rädd, men sakta byggdes förtroendet upp då han upptäckte att vi tvåbeningar var bra att ha. Sakta gick det att närma sig honom med godis, lek och små smek på ryggen.

Peter är världens gosigaste keligaste mysigaste lilla kille. Kommer ofta och stryker sig mot benen och svärmar runt en. Hoppar upp och buffar på en och gosar när  man står vid tvättstället eller vid köksbordet. Han ligger gärna i knäet eller brevid i soffan. 

Han är väldigt sällskaplig med oss människor. Här i jourhemmet har han tre andra snälla unga kastrerade hankatter att leka med. Van med hund.

Peter vill komma till ett hem som har mycket tid med honom då han är väldigt social med människan, och så vill  han ha minst en snäll kattkompis i nya hemmet. Då Peter är snäll och försiktig av sig passar det bäst med annan snäll och trygg katt som inte är dominant. 

Peter vill gärna komma till ett hem på landet där han kan gå ut så småningom. Men funkar bra i lägenhet eller med hem med kontrollerad utevistelse också.

Peter behöver komma till ett tryggt och lugnt hem utan små barn.  

Peter är en riktig charmör, en alldeles underbar liten kille som har blommat ut här i jourhemmet. Här har han blivit trygg i sig själv och med oss.

Nya hemmet behöver ha mycket tid för honom och förståelse för att bygga upp tilliten och låta honom utvecklas där i sin takt. 

Vi tar endast emot besök utomhus så Peter kommer att vara ute i kattgården när ni kommer och hälsar på oss.

Finns i jourhem

 

Misan 5.jpg

Misan

Kön: Hona

Ålder: Född sommaren 2019

Mitt namn är Misan! Jag och mina syskon hade en hård start i livet, och den stora världen var läskig. Tillsammans med min ena syster fick vi komma in i värmen och bo med en människa och hennes två minimänniskor. Efter ett tag kände jag att det var ganska okej att bo varmt och få mat. Det bästa jag vet är att försöka tigga till mig något gott av min människa när hon äter. Och att äta något gott ur hennes hand, särskilt tonfisk. Kan ju faktiskt tycka det är lite kul att busa och jag är fantastisk på att smyga. Nu har jag börjat lita på människan och kan gärna lägga mig jämte henne i soffan, jag har till och med varit i hennes säng när jag trodde hon sov. Jag är försiktig av mig och behöver en människa med stor förståelse för att jag kan tycka människovärlden kan kännas läskig, också ha stort tålamod för jag vill gärna men jag behöver stöttning i att samla mod. Jag hade trivts bäst i ett hem med lite äldre barn, som förstår att jag inte alltid är så modig. En stadig och snäll kattkompis vore toppen.

Finns i jourhem

 

Bonnie 3.jpg

Bonnie     Bokad

Kön: Hona

Ålder: Vuxen 

Det här är Bonnie, en äldre dam som var helt skräckslagen när hon kom till jourhemmet men när hon förstod att människor är snälla blev hon både kärleksfull och lekfull. Hon stryker sig mot benen och följer efter och pratar och vill bara vara tätt intill hela tiden,och vill gärna gosa in sig i famnen med huvudet under hakan och bli kliad på magen. Bonnie är försiktig och behöver lite tid på sig innan hon litar på någon ny människa. 

Hon behöver troligen vara ensamkatt eftersom hon inte kommer överens med de andra katterna i jourhemmet. Bonnie är också rädd för det som rör sig utanför fönstret så hon behöver vara innekatt, och kanske hon känner sig trygg då. Hon har varit hos tandläkaren och gjort i ordning några trasiga tänder, blivit kastrerad och vaccinerad.

Hon kommer väldigt bra överens med hunden i jourhemmet och ligger gärna bredvid den om ingen människa är i närheten.

Finns i jourhem