Efterlysta eller upphittade djur.

 

Detta bör du göra innan du kontaktar oss: 

 1. Polisanmäl katten som upphittad/förlorad och be polisen kontrollera om de fått en anmälan om en bortsprungen katt som stämmer på beskrivningen. 

 2. Kontrollera om den är id-märkt i örat, läs siffrorna från höger till vänster, ersätt otydlig siffra med *. Ett chip kan inte kännas utan måste avläsas med scanner. Polisen och veterinärer kan hjälpa till att scanna. 

 3. Är katten märkt kontaktar man DjurID.se eller Sverak, förhoppningsvis finns ägarens uppgifter på något av ställena. 

 4. Svenska Kennelklubbens kattregister, Djurid,  08-795 30 50, e-post id@skk.se 

 5. Sverak 033-10 15 65, e-post sverak@sverak.se 

 6. Man kan även söka DjurID.se och Sverak på nätet och få ägaruppgifter. Förutsättningen för det är att ägaren inte dolt sina uppgifter för allmänheten. Polisen har tillgång till dolda uppgifter. 

 7. Sök på Blocket under efterlysningar, kanske finns den där. 

 8. Lägg in en annons på Blocket under efterlysningar (gärna med en bild).

 9. Sök på efterlysningar på vår hemsida, lägg in en efterlysning under upphittade/bortsprungen, gärna med en bild. Formulär till efterlysning finner du längst ner på denna sidan. När du skickat in efterlysningen, hjälper vi till att lägga ut den på föreningens facebooksida och facebooksidan Bortsprungna och upphittade katter i Falkenberg och Varberg.

 10. Om katten är omärkt kan det bli en hopplös uppgift att försöka leta efter eventuella efterlysningar. För att hjälpa fler katter att återförenas med sina familjer igen har SVEKATT utvecklat VILSE en annonsplats och sökdatabas för upphittade och bortsprungna katter. I VILSE kan man lätt filtrera sina sökningar efter kön, färg, pälslängd eller geografi för att slippa bläddra igenom massor av annonser som inte är relevanta.. Vårt mål är att alla, både privatpersoner och katthjälpsorganisationer ska använda sig av VILSE så att alla annonser hädanefter samlas på en och samma sajt
 11. Efterlys också på Djurskyddet Norra Hallands hemsida.

 12. På hemsidorna är annonseringen gratis. 

 13. Du kan även annonsera i Hallands Nyheter

 14. Sätt upp lappar där det är tillåtet. 

 15. Eftersom vi arbetar helt ideellt är vi tacksamma om du kan hjälpa till med detta arbete att försöka hitta ägaren till katten. 

 16. Har du trots ansträngningar inte hittat ägaren/djuret, fyll i formuläret här nedan.

 17. Vill du ha hjälp kan du ringa oss på telefon 073- 53 241 14.

Om djuret eller ägaren hittas, meddela då oss

(info@falkenbergsdjurskydd.se), så vi kan ta bort informationen.